Boeken

Kroese Kits Uitgeverij heeft inmiddels vier boeken uitgegeven. De dag door met dementie, het nieuwste boek, is een helder handboek voor iedereen. Een absolute eye-opener. Want wat is dementie precies en waarom gebeurt er wat er gebeurt? Helder en overzichtelijk wordt uiteengezet waar je rekening mee moet houden, waar je op moet letten en hoe je simpele misverstanden voorkomt. Kortom: hoe kom je ongedwongen de dag door met iemand met dementie.

Onderstaand een overzicht van actuele titels die inspireren op de thema’s ouder worden en ouderzorg.

De dag door met dementie boek kopen
ISBN 978 90 809972 26 Bestel boek

De dag door met dementie

Anneke van der Plaats en Dick Kits

Absolute eye-opener voor iedereen. Want wat is dementie en waarom gebeurt er wat er gebeurt? Helder wordt uiteengezet waar je rekening mee moet houden, waar je op moet letten en hoe je simpele misverstanden voorkomt. Praktische tips illustreren hoe je prettiger en meer ontspannen met mensen met dementie kunt omgaan.

Prijs € 21,95. Bestel nu!

ISBN 978 90 8850 109 8 Bestel boek

Waardigheid

Frits de Lange

Bij jong zijn hoort ‘mondigheid’ en ‘zelfontplooiing’. Waardigheid is echt iets voor oudere mensen. Maar wat is waardig? In dit boek staat die vraag centraal. Menswaardigheid, waardige zorg, een waardig levenseinde – Frits de Lange vindt dat wij deze waarden niet kunnen missen, als we een moreel ijkpunt zoeken voor een goed leven op onze oude dag. Maar ook voor een goed sterven, als we uiteindelijk dood moeten.

ISBN 978 90 809 9720 2 Bestel boek

Het nieuwe oud

Dick Kits en Hedda Schut

Ze hebben meer tijd, geld en vrijheid dan ooit. Ze zijn vitaal, actief en energieker dan jongeren. Het zijn de ouderen van nu. Met één op de drie Nederlanders als 60-plusser in 2030 is dat een goed vooruitzicht. Maar toch bestaat er nog steeds een negatief beeld rond het fenomeen oud. Dit boek inspireert tot een nieuwe kijk op ouder worden.

ISBN 978 90 809 9721 9 Bestel boek

Oud worden zonder het te zijn

Rudi Westendorp

De oudste mens aller tijden is 122 geworden. En de eerste die 135 wordt, is al geboren. Wat betekent dat voor de kinderen van nu? Weten zij dat ze eeuweling worden? Beseft een 70-jarige dat hij nog maar net komt kijken? Oud worden zonder het te zijn is hét boek over hét onderwerp van de 21ste eeuw. Het belicht onze levensloop van alle kanten – van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.

ISBN 978 90 809 9721 9 Lees online

Mijn ouders ouder

Dick Kits

Als uw ouders op leeftijd zijn gekomen, krijgen ze hun beperkingen. Of ze worden ziek. In veel gevallen zullen ze dan, voor hulp of zorg een beroep doen op hun kinderen. Maar niet iedereen is in de gelegenheid om deze zorg te bieden. In de meeste gevallen is ook externe hulp nodig. Dit boek helpt u uw eigen mogelijkheden vast te stellen, en het wijst u snel de weg in het woud van regelgeving en zorgverleners.

ISBN 978 90 450 1982 6 Bestel boek

Het seniorenbrein

André Aleman

De achteruitgang van het menselijk brein begint al vroeg maar is minder erg dan we soms denken. Sterker nog: een ouder brein is stressbestendiger en kan beter omgaan met complexe situaties dan een jong brein. Het seniorenbrein laat zien welke veranderingen je kunt verwachten en waarom, hoe je de voortekenen van alzheimer kunt herkennen, en hoe je zelf van alles kunt doen om je hersenen gezond te houden.