Dementie symposium volgeboekt

Het mede door Kroese Kits ondersteunde symposium ‘Een onbewoond hoofd‘ – Wat wij kunnen doen voor mensen met dementie, is drie maanden voor aanvang al volledig volgeboekt. Op 18 september 2014 vindt het plaats in De Nieuwe Doelen te Gorinchem. Bekende sprekers zijn Anneke van de Plaats, Frits de Lange en Hans van Noorden (VGZ). Een bijzondere afsluiting wordt verzorgd door Marjan Berk.

Centraal staat de vraag hoe wij het toenemend aantal mensen met dementie kwaliteit van leven kunnen bieden. Hoe organiseren we de ‘participatiemaatschappij’? Hoe doorbereken we het taboe op dementie? Wat is kwaliteit van leven? Wie zijn daarvoor verantwoordelijk? Welke maatregelen zijn nodig en effectief? Een wie heeft de regie als ‘eigen zorgregie’ niet meer mogelijk is?

De grote belangstelling voor de antwoorden van deskundigen op deze vragen, geeft aan hoe dit onderwerp leeft. En niet voor niets. Het aantal mensen met dementie verdubbelt tot 500.000 in 2040. Ruim 40 procent van hen woont alleen en van alle mantelzorgers is nu al 46 procent overbelast. En terwijl het aantal mensen met dementie toeneemt, neemt de beroepsbevolking alleen maar verder af.

Terug naar boven