Thuiszorg voor huisdieren

Jaren geleden hebben studies reeds uitgewezen dat (huis)dieren een positief effect op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van hun baasje hebben. Huisdieren zijn erg belangrijk, zeker voor mensen die ouder zijn of ziek zijn. Maar juist dan is het hebben van een huisdier vaak problematisch. Een kattenbak verschonen of hond uitlaten gaat niet meer zo makkelijk. En wat te doen als het baasje voor korte tijd verpleegd moet worden en geen naasten heeft om voor het dier te zorgen? In veel gevallen moet het dier gedwongen naar het asiel, tot groot verdriet van zowel mens als dier. Nu is er gelukkig dé oplossing: Thuiszorg voor dieren.

Animal Life Foundation heeft deze week de website www.hulpbijhuisdieren.nl gelanceerd. Ouderen of zieken die hulp zoeken bij de verzorging van hun dier of bij tijdelijke opvang, kunnen hier kosteloos een advertentie plaatsen. Aan de andere kant kunnen mensen via de website vrijwillig hun hulp aanbieden. Alle huisdieren komen in aanmerking voor thuiszorg. Van goudvis tot Deense dog. Via de online sociale kaart kan gezocht worden naar samenwerkende organisaties in de regio.

Terug naar boven