Nieuw kabinet heeft zorg voor de zorg

Het nieuwe kabinet heeft goede voornemens met de zorg. Een goed voorbeeld hiervan is dat het kabinet een proef wil starten met ‘regelarme’ zorginstellingen. ‘De verpleging en verzorging moeten hun vak terug krijgen zonder overbodige administratieve belasting.’ De toegenomen bureaucratie is al jaren een doorn in het oog van zorgverleners. Er zal eerst gekeken worden welke regels in de zorg afgeschaft zouden kunnen worden en waarvan twijfel is over de noodzaak.

Voor de ouderenzorg wordt 1 miljard vrijgemaakt en de zorgzwaartepakketten worden kostendekkend gemaakt. Hierdoor kunnen 12.000 extra mensen aan de slag in de ouderenzorg. Ook zal er een kwaliteitsinstituut worden opgericht, dat instellingen in de ouderenzorg gaat ondersteunen met het invoeren van bewezen goede voorbeelden. Bijvoorbeeld op het gebied van decubitus en ondervoeding.

Terug naar boven