Nostalgie voor dementerenden

Steeds meer mensen lijden aan dementie. Toch zijn er voor hen maar weinig geschikte manieren om te ontspannen. Daarom schreef de Provincie Noord Brabant een wedstrijd uit om iets nieuws te ontwikkelen voor deze groeiende groep. De winnaars Marianne Maas en Wendy van Zon, bedachten Nostalgiemedia; een kwartaalblad voor dementerenden. Met herkenbare beelden, geluiden en materialen van vroeger prikkelt het blad het langere termijn geheugen. Elk nummer bevat een geursensatie, geluidsfragment en een voelelement en daarmee is Nostalgiemedia een belevenis voor demente en niet-demente mensen.

Nostalgiemedia is het eerste en enige zintuigprikkelende kwartaalblad voor ouderen met dementie. Het is een tijdschrift om op ontspannende wijze terug te denken aan vroegere tijden of om samen met anderen herinneringen op te halen. Het tijdschrift wordt gesteund door Stichting Alzheimer Nederland en is tot stand gekomen met behulp van subsidies van de provincie Noord-Brabant en diverse ouderenfondsen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.nostalgiemedia.nl

Terug naar boven