Gezonde voeding ouderen

Gezonde en goede voeding is belangrijk. Dit geldt nog meer voor ouderen en als je gezondheid je even in de steek laat. Het is algemeen bekend dat de maaltijden in ziekhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen te wensen overlaten. Niet voor niets dat 99 % van de ouderen niet naar een zorginstelling willen en liever, zo nodig met particuliere zorg, thuis blijven wonen.

Toch zijn er instellingen die het goede voorbeeld geven. Tijdens een kokwedstrijd hebben twee koks  van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen de titel ‘Beste menu van de zorg 2010’ in ontvangst genomen. Daarmee versloegen zij acht andere zorginstellingen.

Patiënten herstellen sneller
Met een goede maaltijd eten patiënten beter en herstellen sneller na een operatie. Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek zegt: ‘De keuze uit lekkere, verse regionale producten draagt bij aan het welbevinden en een voorspoedig herstel. Daarom kiezen wij bewust voor verse en voedzame producten van bedrijven die dichtbij het ziekenhuis liggen. Zo zijn ze het meest vers en dus het gezondst!’

Terug naar boven